אחרי אין ספור של סדנאות ומאמרים על ניהול זמן – הספר “מתי” שופך אור אחר לחלוטין על סוגית ניהול הזמן וניהול עצמי בתוך הזמן. מתי נכון עבורי לקבל החלטות? מתי לתזמן שעת מנוחה באמצע היום?
הספר “מתי” פתח עבורי צוהר לעולם של ניהול זמן מזווית שסוף סוף התחברתי אליה.
אני לא אישה של ניהול יומן קשוח וגם לא אישה של סדר יום רגוע… עד שהספר “מתי” הגיע אלי ופתח לי את הראש לגבי איך הכי נכון לבנות לעצמי את הלוז בצורה שתשרת אותי ותגרום לי לא להישחק.
הספר מתחיל בדפוסים חבויים של היומיום, וכולל אבחון אישי והסבר על כל תופעה.
יש דפוסים שפועלים במהלך היום והם כל כך משפעים על התפקוד ועל קבלת ההחלטות שלנו. פתאם הבנתי למה אני אוהבת פגישות מוקדמות ודוחה את המיילים החשובים לתשובה בבוקר, ואילו בעלי – עושה הכל עד השעות הקטנות של הלילה. כל אחד מאיתנו הוא באמת עם אופי שונה והזמן המיטבי שלנו ביום הוא אחר!
אנשי הבוקר ואנשי הלילה (או העפרונית והינשוף בלשון הספר) באמת עובדים שונה וצריכים לנהל את הזמן הכי טוב שלהם לפי השעות שמתאימות להם. בהמשך יש את “מדריך הנמנום המושלם” ובו מתאר פינק את חמשת הדרכים בהן ניתן לנמנם במשך היום ולהמשיך לתפקד בצורה הטובה ביותר.
ולא רק זה, אלא גם איך עושים הפסקות במשרד, ואיך מאוורים את הראש מבלי לצאת לחופשה של כמה ימים ביוון.
הספר כולו מאד מכוון לאנשים עסוקים ומלאים במחויבויות, ונותן את העצות הפרקטיות ביותר כדי למקסם את הימים והשעות שלנו – ובאמת לחיות חיים טובים יותר. אחת העצות שאני משתמשת בהן היא: להתחיל מחדש. בספר (עמ׳ 112) מופיעה רשימה של ימים בהם התחלה היא חלק מהאנרגיה בעולם ואפשר פשוט להתחבר אליה. אני אוהבת התחלות, הן עושות לי אנרגיה טובה וגורמות לי לעבוד במרץ.
בספר יש פרקים שעוסקים בהתחלה, באמצע ובסוף – של פרויקט, של תקופה או של מקום עבודה. הוא נותן סקירה של מצב נפשי, של דפוסים קיימים ונותן מלא טיפים לאיך ומה כדאי לנצל ולתעל את האנרגיה הקיימת בלאו הכי.