פודקאסט
לרדת אל הסימטאות – כך עושים דיגיטל חרדי – פרק 8 עם מוישי לוינגר
איך עושים דיגיטל חרדי? מה הסוד שגורם לקמפיינים דיגיטליים להצליח עם קהל חרדי?
בפרק הזה מארחים יעקב מתן ואודליה פרוש מנכ״לית גואפ ייעוץ ואסטרטגיה, את מוישי לוינגר מנכ״ל סמארט קליק, משרד הפרסום הדיגיטלי המוביל במגזר החרדי. בשיחה גלוית לב משתף מוישי את הסודות המקצועיים שמאחורי הקלעים של תשתית דיגיטלית ממוקדת שמייצרת לידים ותוצאות גם בקרב קהל שלא ממש נמצא במרחבים הדיגיטליים. לפחות לא במקומות בהם נמצא הציבור הכללי.
האזנה טובה!
צוות גואפ
על רקע הממשלה החדשה והקולות ההולכים ומתחדדים בארץ הקטנה והסוערת שלנו, מעניין את כולנו האם יש מי שפתאום מפחד יותר להעסיק חרדים?
מה חושבים ואיך מרגישים מנהלי ארגונים כשהם מתלבטים עם לקבל לצוות שלהם עובד או עובדת מהמגזר החרדי?
בפרק הזה ישבנו עם רפאל הבר, מנהל פרויקט תעסוקת חרדים ועינת לוי יועצת ארגונית ומנהלת מחלקת תעסוקה במרכז אקורד – פסיכולוגיה חברתית לשינוי חברתי, לשיחה פתוחה וכנה על מה צריך לדעת כשבאים לנהל גיוון בהעסקה של עובדים חרדים. ואיך אפשר לעשות את זה נכון כך שגם הארגון וגם העובד יצמחו יחד.
פרק מרתק בנושא שמעורר לא מעט רגשות ומחשבות.
תוכלו להקשיב לנו בכל פלטפורמות הפודקאסטים הפופולריות.
האזנה טובה!
מה עומד מאחורי הסיפור של פרוג, המשלב בתוכו יזמות ואמנות, יצירתיות ובניית קהילה מקצועית?
כבר 20 שנה שקהילת היוצרים של פרוג היא הבית המקצועי של אנשי ונשות המקצוע החרדים בתחומי העיצוב, הויזואל ולא רק. בפרק הזה ישבנו עם חיים דיקמן מנכ״ל ומייסד ״פרוג – בית ליוצרים חרדים״ לשיחה פתוחה על בניית קהילה מקצועית, על יצירה כמקצוע מפרנס ועל המיומנויות שחשוב לפתח כדי לבלוט ולהצליח בתחום האזנה טובה!
נתונים נתונים נתונים.
האמת היא שזו לא חוכמה גדולה לארח בפודקאסט איש כל כך וורבלי כמו דודי דרור. מלבד העובדה שממש כיף לשבת איתו לקפה, הוא גם מנכ״ל ומייסד חברת המחקר אסקריא
אסקריא הוא מכון מחקר – שהנתונים או ה DATA הם הלחם והחמאה שלו. כשמדברים עם דודי – למספרים ולשמות מולבשת צורה וצבע – והם הופכים לסיפור עם לוגיקה והומור ותקווה. בפרק הזה אנחנו עוברים לדבר על כישורים שחשובים לתשתיות של כל ארגון. והנושא איתו בחרנו לפתוח הוא: נתונים. רוב המנהלים שאנחנו מדברים איתם איך לומר- לא מאד אוהבים את המילה הזו. . כלומר – כן, הם מבינים שזה נחוץ וחשוב וראוי שיהיו נתונים שניתן לנתח, אבל מפה ועד לחשוב דרך נתונים – יש דרך ארוכה. בקרה ומדידה, נתונים והערכה, הם לא רק מספרים אלא סיפור. וההבדל בין מנהלי ארגונים שיודעים לאסוף את הנתונים ולדייק את העשיה ואת האסטרטגיה על פיהם, לאלה שפשוט זורמים אינטואיטיבית, הוא שמים וארץ. בסוף השיחה דודי מצייד אותנו המאזינים גם בטיפ פרקטי שאפשר ליישם כבר בפגישת העבודה או בישיבת הצוות הבאה. האזנה טובה! יעקב מתן וצוות ״שמונים עשרים״ מבית גואפ ייעוץ ואסטרטגיה
האורחת שלנו הפעם היא הדס צרפתי מיארה, מנהלת פיתוח ידע והדרכה במיזם הלאומי לשילוב חרדים בהייטק, של ג׳וינט ישראל.
בפרק לא שגרתי בכלל, בוחרת הדס את הדאגה העצמית (self-care) כמיומנות על, שאם נפתח אותה נוכל להיות הכי טוב שלנו. הדיבור הזה על להקשיב לעצמך ולהקדיש זמן כדי לדאוג לרווחה הנפשית שלך, מזכיר לי ממש את השלב הראשון בקורס שלנו לפיתוח האסרטיביות. קודם כל להקשיב פנימה, איזה רגש עולה בך מול האדם או הסיטואציה מולה אתה עומד. מעניין אתכם לשמוע עוד? דברו איתנו! שלכם יעקב.
דיבור פתוח עם זאב סקלר מנכ״ל חברת תלם לתכנון וניהול פרויקטים. על המיומנויות שנדרשות כדי להצליח לתכנן אסטרטגית ולהשיג השפעה ואימפקט.
את ארז צרפתי אני מכיר עוד מהתקופה בה עבדתי בתכניות התעסוקה של ג׳וינט ישראל. מקצועי, צנוע ולוקח כל דבר ברצינות. כשנפגשנו להקליט לא שיערתי לעצמי עד כמה השיחה תהיה מרתקת. שאלתי אותו ״מהו כישור העל שאם נפתח אותו נשכלל משמעותית את הסיכויים שלנו להצליח בלמידה?״ והוא ענה מתוך ניסיון אמיתי כמורה ומנכ״ל שמוביל תהליכי למידה בהיקפים רחבים. רגע מיוחד שלא ציפיתי לו קרה באמצע השיחה (הכל מוקלט, כן?) כאשר ארז מבקש ממני להחליף תפקידים ולהושיב אותי בכסא המרואיין, אני נענה. איך אפשר לומר לארז לא… אז אם גם אתם אנשים שרוצים/אוהבים/צריכים ללמוד, ופשוט רוצים לדעת איך להיות יותר טובים בזה, הפרק הזה הוא בעל ערך עבורכם. אז אם גם אתם אנשים שרוצים/אוהבים/צריכים ללמוד, ופשוט רוצים לדעת איך להיות יותר טובים בזה, הפרק הזה הוא בעל ערך עבורכם. יעקב מתן – מנהל תהליכי למידה
שמונים עשרים פודקאסט מבית אפסקילס שמדבר בשפת הכישורים. בכל פרק נפגוש מומחים בתחומים שונים וננסה לברר מה המיומנות שאם נפתח אותה, נשדרג את עצמנו באותו התחום. בפרק הראשון שוחחנו עם מר יחיאל אמויאל, מנכ״ל מרכז כיוון לתעסוקת חרדים בירושלים, שרבים תופסים אותו כסמל לחדשנות והובלת תהליכים לאורך זמן.
אילו כישורים כדאי לפתח כדי להיות ארגון מוביל, חדשני וצומח, בעולם התעסוקה ולא רק?