עפ”י דוח של לינקדאין, במהלך 2019 יותר ויותר מנהלי הדרכה ופיתוח עובדים, עסקו בזיהוי פערי היכולות בארגון שלהם – עליה שנתית של 32%. לכן, אין זה מפתיע שלמידה רציפה ופיתוח עובדים ימשיכו להיות בראש סדר העדיפויות.
דגש על מיומנויות רכות – Soft Skills
הטכנולוגיה מתפתחת בקצב מהיר מתמיד והדיגיטציה משפיעה על יותר ויותר אספקטים עסקיים, אלא שלא ניתן לצפות מעובדים להתמקד רק בפיתוח יכולות טכניות כדי לתת מענה מתאים לדרישות המשרה.
דווקא כישורים “רכים” מקבלים יותר חשיבות ותשומת לב. כפי שפורסם בפורום הכלכלי העולמי, משרות העתיד ידרשו מיומנויות שרובוטים ואלגוריתמים לא יכולים למלא, כמו למשל: פתרון בעיות, חשיבה אנליטית, אינטליגנציה רגשית ויצירתיות. ניראה שפיתוח מיומנויות רכות שהוא הרבה יותר מורכב מפיתוח מיומנויות קשות, הוא האתגר הבא.
שימור ופיתוח עובדים
ממחקרים של חברת המחקר האמריקאית גאלופ עולה, כי הנהגת תרבות ארגונית מכוונת פיתוח והתפתחות מתמדת, היא אחד הגורמים המרכזיים ביצירת מקום עבודה בעל ביצועים גבוהים.
מדובר בתרבות ארגונית שמשדרת הערכה לצמיחה מקצועית ואישית של העובדים.
עוד עולה מהמחקר של גאלופ, כי ארגונים שהשקיעו השקעה אסטרטגית בפיתוח עובדים, מדווחים על רווחיות גבוהה יותר ב11% לעומת ארגונים שלא ביצעו השקעות אסטרטגיות בפיתוח עובדים, והסבירות שהם ישמרו את העובדים שלהם לאורך זמן, גדולה פי שניים.
כמעט 90 אחוזים מבני דור המילניום מציינים, כי הזדמנויות להתפתחות מקצועית או לצמיחת קריירה חשובות להם מאוד בעבודה.
וכשבוחנים את הנתונים של תוכניות פיתוח הכישורים- הנתונים מדברים בעד עצמם.
היתרונות הכלכליים הם משמעותיים. בניתוח של 38 חברות שנסחרות בבורסה נמצא שכאשר חברות כללו יותר מ-30 אחוז מכוח העבודה שלהם בתוכנית לבניית יכולות, הן נהנו מתשואות טובות יותר ב 43% מעל המדדים. וזאת לאחר 18 חודשים בסך הכל.
- אז איך אתם מפתחים את הכישורים של העובדים שלכם ומכינים אותם לעולם המשתנה?
- איך אתם יוצרים לארגון שלכם את הסיכוי לעמוד בחזית?
- ואיך תשמרו את צוות העובדים האיכותי שלכם?